Hírek

Tegnap óta aggódva figyeli mindenki az időjárás előrejelzést

 

A lehűlésnek mindenki örül, annak ahogy megérkezett viszont nem, reméljük az elkövetkező napok időjárása nem tartogat ilyen meglepetést számunkra, mint amit vasárnap kellett átélni a környék lakóinak. Orosházát csúnyán letarolta a vihar és a jég, borzalmas pusztítás képeivel találkozhatunk a híradásokban és a Facebookon. A rengeteg kidőlt fa, jelzőtáblák, villanyoszlopok, megbontott, illetve leszakított tetőszerkezetek látványa sokkolja az olvasókat. A kórház udvarát és tetőszerkezetét sem kímélte, Orosházán 25, Kondoroson 6 épületben okozott kárt a vihar, több településen az áramszolgáltatás is szünetelt.

Nagyszénást a vihargóc széle érintette, de aki átélte azt a pár percet amíg a szélroham tombolt a településünkön, félelmetes érzésekről számolt be. Jelentősebb csapadék a délutáni viharból a település nagy részén nem is hullott, mi elsősorban csak a széllökésekből kaptunk ízelítőt. Repülő ágak, virágcserepek, ketté tört vagy kidőlt fák mutatják a szél erejét itt is. Magánházaknál keletkezett károkról nem sokat tudunk de több, mint 11 esetben kellett kárelhárítást végezni a közterületen, több fa és tetőszerkezet esett áldozatul a tombolásnak Nagyszénáson, mára az áramszolgáltatás is helyre állt mindenütt.

Mi várható az elkövetkező napokban?

A hétfői lehűlést követően, kedden reggel 13 Celsius fokig is csökkenhet a hőmérséklet, de utána erős felmelegedés következik és újabb hőhullám várható, a hétvégére viszont ismét csapadékosra fordul az időjárásunk, reméljük csendes esőre számíthatunk Nagyszénáson.

 

Szerző: Szeretlek Nagyszénás

Kép forrása: Facebook