"Értünk-Nagyszénásért" Alapítvány Civilek

Újabb plüssök a MACI Kórházból

Az „Értünk-Nagyszénásért” Alapítvány már több mint kétezer plüss játékot hozott az orosházi Dr. László Elek Kórházban gyógyuló gyerekeknek. Egy pályázatnak és a Miele Kft-nek köszönhetően egy professzionális mosó- és szárítógépet vásárolhattak, így megvalósult a kórház rendszeres plüss ellátása.

Az „Értünk-Nagyszénásért” Alapítvány kezdetek óta a gyerekek és a hátrányos helyzetű családok segítését helyezi előtérbe. A Maci Kórház – Menjünk Együtt Haza program eredetileg egy győri kezdeményezés, ehhez csatlakozott a nagyszénási alapítvány, akik 2020-ban keresték meg kórházunkat, hogy plüss játékokat hoznának a nálunk gyógyuló gyerekeknek. A kezdeményezés gyorsan népszerűvé vált a kórházban, emellett a gyermekekkel foglalkozó orvosok és ápolók visszajelzései is egyértelművé tették, hogy ezek a plüss játékok könnyebbé teszik a gyógyító munkát, hiszen a kicsiknek bátorítást, biztatást és akár vigaszt is nyújtanak a vizsgálatok közben.

Újabb 300 plüss a beteg gyerekeknek

– Azon célunk, hogy a kórházban töltött időt egy plüssel tegyük könnyebbé a gyerekeknek, megvalósult – fogalmazott Brlázs Róbert a kórházban tartott sajtótájékoztatón december 7-én. A nagyszénási szervezet alapító tagja elmondta, a szervezés során azzal szembesültek, hogy egyre nehezebb megfelelő minőségben és mennyiségben tisztítani az adományba érkező plüssöket.
– Ezért pályáztunk, és támogatást nyertünk ipari mosó- és szárítógépre, de az összeg nem volt elegendő a beruházáshoz. Ekkor került a képbe a Miele Kft., akiktől megkaptuk a berendezést, így az eddigieknél is hatékonyabban tudjuk mosni és fertőtleníteni a beérkező adomány plüssöket. Az igény nagy, a kórházban mindig gazdára találnak a játékok, így most újabb 300 plüss figurát hoztunk a gyerekeknek – fogalmazott Brlázs Róbert.

Csúcstechnológiás géppel tisztítják a plüssöket

A háztartási berendezéseket forgalmazó Miele Kft. képviselője kiemelte, büszkék arra, hogy termékeikkel jótékonysági kezdeményezéseket is támogathatnak.
– A vegyes finanszírozású konstrukcióban egy csúcstechnológiás ipari mosó- és szárítógépet szállítottunk az alapítványnak, ami a hallottak alapján kiválóan végzi feladatát. Öröm hallani az ilyen összefogásról. Amelyik mackó pedig túléli a 90 Celsius fokos mosást és fertőtlenítést, az megérdemli, hogy egy kisgyerek mindennapjait tegye boldoggá – fogalmazott Hajdú Géza, a Miele Kft. ipari üzletágvezetője.

A plüssök fertőtlenítve, egyesével csomagolva érkeznek a kórházba (Fotó: Horváth Bence)

A kórházba a felajánlott játékok, plüssök csak kimosva, fertőtlenítve érkezhetnek, ezen higiénés eljárások nélkül nem kaphatják meg a gyerekek.
– Az alapítványtól már a kezdetektől minden plüss fertőtlenítve és egyesével csomagolva érkezik hozzánk, így pedig minden szigorú előírásnak megfelelnek. Az elmúlt közel két esztendőben több mint kétezer plüss érkezett ily módon a kórházba, amiket a Csecsemő- és Gyermekosztály, a Fül-Orr-Gégészet szakág, a laboratórium és a védőnők kaptak. Mostantól pedig bővítjük a kört, így a kórházunkban rendelő házi gyermekorvosoknak is juttatunk a játékokból – fogalmazott dr. Duray Gergő.

A kórház főigazgatója hozzátette, a beteg gyerekek nevében köszönettel tartozik az alapítvány és a Miele Kft. vezetőinek, hogy a MACI Kórházból rendszeresen érkeznek a plüssök az intézménybe.

Aki szeretné felajánlani az otthon felesleges, de jó állapotú plüss játékokat, hogy azok a kórházban gyógyuló gyerekekhez kerülhessenek, az a PMK Orosháza információs pultjánál adhatja le a művelődési központ nyitvatartási ideje alatt. 

A kiemelt képen: Hajdú Géza, a Miele Kft. ipari üzletágvezetője (b) dr. Duray Gergő intézményvezető (b2), Burján Erzsébet és Brlázs Róbert az „Értünk-Nagyszénásért” Alapítvány tagjai.
Fotó: Horváth Bence

Forrás: oroshazikorhaz.hu