Nagyszénási Civil Szervezetek Szövetsége

Bemutatkozás

Nácisz

Név: Nagyszénási Civil Szervezetek Szövetsége

Cím: 5931 Nagyszénás, Október 6 u. 3.

Telefon:

E-mail:

Web: www.szeretleknagyszenas.hu

Elnök:

Megalakult a Nagyszénási Civil Szervezetek Szövetsége

A civil társadalom feladata – és egyben lényege – a szabadságra és alapvető emberi értékekre alapozott, a közösségek érdekében kifejtett érdekérvényesítő tevékenység. Küldetésének betöltése érdekében a civil szférának tovább kell erősödnie az érdek- és értékérvényesítő képességében, ehhez pedig elsősorban a bizalomra és a szolidaritásra alapozó együttműködés adhat csak lehetőséget. A Szövetség önkormányzati elven működő szakmai érdekvédelmi és érdekképviseleti társadalmi szervezet. Szolgáltatásaival, programjaival a nagyszénási civil szervezetek fejlődését kívánja elősegíteni annak érdekében, hogy a fenntartható fejlődés útjára lépjenek.
A szövetség céljai:
- Szellemi műhelyek működtetése, amely lehetővé teszi a korszerű környezeti és társadalmi értékek védelmét, érdekek egyeztetését és képviselhetővé tételét.
- Az eltérő gondolkodású, szemléletű közösségek, csoportok közötti kapcsolat és párbeszéd létrejöttének segítése.
- A civil érdekképviselet megteremtése és a civil szektor tevékenységéről hiteles tájékoztatás.
- A polgári kezdeményezések bátorítása és összefogása, a szabad polgári véleménynyilvánítás demokratikus formáinak kimunkálása.

"Értünk-Nagyszénásért" Alapítvány Civilek Gazdakör Lépésről-lépésre Egyesület Nagyszénási Civil Szervezetek Szövetsége

Sikeres volt a Cipősdoboz akció

  A december igen csak mozgalmas hónap volt, Mikulás napján ajándékkal kedveskedett az „Értünk-Nagyszénásért” Alapítvány a nagyszénási óvódás, bölcsődés gyerekeknek, majd jótékonysági akcióba kezdett. Akik rendszeresen olvassák oldalunkat, azok találkozhattak az alapítvány felhívásával egy doboznyi szeretet szlogennel.  Túl politizált világunkban sokszor kevés figyelem fordul a kisgyermekekre, azokra a nehéz sorsú családokra, akik számára a karácsony […]

Fiatalok itt tartása – módszerek, programok