S.O.S. Ifjúsági, Prevenciós és Segítő Egyesület

Bemutatkozás

13322199_1129621727094353_8050025553298147070_n

Adószám 18143386104
Aktuális cégjegyzékszám 00 18 143386
Creditreform Crefo-szám 9310187672
Teljes név S.O.S. Ifjúsági, Prevenciós és Segítő Egyesület
Rövidített név S.O.S EGYESÜLET
Jogi forma Egyesület
Település Nagyszénás
Székhely cím 5931 Nagyszénás, ERDŐ SOR 12.
Egyesületi elnök:  Kissné Soós Edit
Fő tevékenység 9499. M.n.s. egyéb közösségi, társadalmi tevékenység
Alapítás dátuma 2010.

Az S.O.S Ifjúsági, Prevenciós és Segítő Egyesület közhasznú civil szervezetként működik 2010. óta.
A szervezet alapító tagjai szociális és egészségügyi végzettséggel, és gyakorlattal rendelkező szakemberek.


Egyesületünk az S.O.S Ifjúsági, Prevenciós és Segítő Egyesület 2010-ben alakult, a szenvedélybetegség, a drogprobléma iránt érzékeny, a felvilágosításért, a prevencióért tenni akaró, többségében szociális szakemberek együttműködésével.

Az egyesület megalakulásakor a tevékenységi körünk az alábbiak szerint volt definiálható:

 

  1. A munkánk egyik része a prevenciós és felvilágosító tevékenység, amely az érintett és veszélyeztetett korosztály egészségügyi, pszichés, mentális felkészítését, szociális kompetenciafejlesztését foglalja magában.
  2. A szolgáltatás második alappilléreként meghatározható szenvedélybetegséggel küzdő egyének felkutatása, segítése, az alacsonyküszöbű, a közösségi, a nappali valamint a szakosított szociális ellátások és az egészségügyi szolgáltatások igénybevételének ösztönzése, az életvitelbeli változások elősegítése.
  3. Harmadik alappillér a már kialakult szenvedélybetegséggel küzdő egyének túléléséhez szükséges segítség biztosítása, a szerhasználattal kapcsolatba hozható ártalmak csökkentése, a egyének magasabb ellátási szintre való ösztönzése, annak elősegítése.

 

Egyesületünk tagsága folyamatosan bővül. Elkötelezettségünket látva, céljain, terveink mind szélesebb körben történő megismertetésével, megismerésével, munkánk fontosságával egyetértve, eszmeiségünkkel egyre többen tudnak azonosulni. Az egyesületünk programjait megismerve egyre többen kívánnak tevőlegesen is rész venni a  céljaink, feladataink megvalósulása érdekében. Egyesületünk megalakulásakor szinte kizárólagosan Békés megyéből származó szakembergárdával bírt, mára már Békés, Csongrád, Pest, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakemberek is csatlakoztak egyesületünkhöz.

Egyesületünk vagyona az egyre erősödő humánerőforrás potenciál mellett a tagdíj megfizetése, támogatók – zömében tárgyi eszközökkel való támogatása -, illetve pénzbeli adományok, -  több esetben névtelen adományok – útján gyarapszik.

Az elmúlt években, az alacsonyküszöbű ellátást biztosítottunk. Az egyesületünk fő profilja mellett tevékenységi körünket az igényekhez igazítva bővítettük. Szervezetünk közösségi programok megvalósítását, különböző szolgáltatások biztosítását is magára vállalta.

2014-ben szervezetünkhöz csatlakozva megrendezésre került a „Generációs összetartozás napja” elnevezésű rendezvén, ahogy rekordot állítottunk fel, amikor is megfőztük nagyszénás gulyását.

Időközben létrehoztuk az S.O.S Ifjúsági, Prevenciós és Segítő Egyesület Kontakt Pontját, ahol egy munkatársunk napi 8 órában áll az érdeklődők és segítségre szorulók rendelkezésére. Emellett telefonon és e-mailben is fogadjuk a megkereséseket.

Egyesületünk adományokat gyűjt, és oszt szét, együttműködve más civil szervezetekkel, cégekkel, magánszemélyekkel. Ezzel kapcsolatban is az elérhetőségeinken várjuk mind az adományozók, mind a segítségre szorulók jelentkezését.

Az S.O.S Ifjúsági, Prevenciós és Segítő Egyesület aktív tagja a helyi civil szervezeteket tömörítő ernyőszervezetnek.

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy segítséget tudjunk nyújtani az itt élő embereknek, közösségeknek, hogy aktív résztvevői, alakítói is lehessünk a helyi civil életnek.

 

 

Civilek S.O.S. Egyesület

Adományozás napja

  Adományozás napja: 2018. 02. 10. Az S.O.S Ifjúsági, Prevenciós és Segítő Egyesület ismét ingyenes adományozó napot tart! Minden adományozó ajándékot kap! Segítsünk egymásnak! Mindenkit várunk szeretettel!   Forrás: S.O.S Egyesület

S.O.S. Egyesület karácsonyi akciói

Szabad fogas

Zöldség, gyümölcs adomány

Adományozó nap

„Adományozás” napja