Adminisztrátor Hírek Vélemények

Csak őszintén

 Sokat gondolkoztunk rajta, egyáltalán reagáljunk-e azokra a kommentekre, amelyek egy-két hírünkre érkeztek az elmúlt időszakban. Egy hosszú töprengés után, úgy döntöttünk minden rossz szándék és magyarázkodás nélkül pár dolgot szeretnénk rendbe tenni az oldalunkkal kapcsolatosan. Reméljük ezen sorokat nem akarja kiforgatni senki!

Kezdjük egy kis visszatekintéssel:

Mint korábban írtuk pár ember elhatározta beindít egy civil híroldalt, és igyekszik bemutatni a külvilágnak és a település lakóinak, hogy milyen események, rendezvények, tevékenységek zajlanak a településen.  Mert voltak, vannak és lesznek is, csak nem biztos, hogy mindenkihez eljutott róluk a hír. Nem igazán foglalkozott ilyennel előttünk senki, ezért úgy láttuk egy hiánypótló kezdeményezés lesz. Eltelt pár hónap és az település lakóitól érkezett visszajelzések, e-mailek, üzenetekből azt látjuk, nagyon örülnek az emberek annak, hogy beindítottuk az oldalunkat. Mára több, mint 900 kedvelője van a Facebook oldalunknak, és 130-170-en látogatják napi rendszerességgel a honlapunkat ami szintén sokat elmond arról, hogy mi a véleménye az embereknek rólunk.

www.tvn.hu_f3964eebd101856391795208ee9a2b35Mégis páran úgy rontanak nekik a híreinknek, mint ha azok a települést lejáratnák, félrevezetőek, és politikai vélemény volna.  Véleményhez persze mindenkinek joga van, legyen az kedvező vagy bántó, nálunk mindenki elmondhatja, benne milyen gondolatokat váltott ki az adott cikkünk. Ezzel nincs is semmi baj. Akkor jó egy hír, egy cikk, ha érzelmeket, gondolatokat vált ki az olvasóból.

A baj azzal van a kommentelők részéről, hogy a felsorolt állításaik zöme nélkülözi a valóság alapot, és szándékosan politikai irányba próbálnak mindent terelni.  Olyan állítások íródtak le, hogy csak Orosházát reklámozzuk (Megjegyzés: cikkeink 91%-a nagyszénási témájú.), állandóan csak negatívumokat lehet olvasni az oldalunkon (Megjegyzés: kérdés ki mit tekint negatívnak. Ha ezen állítás írója elolvasná a híreinket és nem csak nagyot akarna mondani, akkor maga is rájönne, hogy nem igazat állít!), és szándékosan kihagyunk híreket az oldalunkról. A falunap valóban nem került be a híreink közé, mert nincs kapacitásunk szerkesztőséget működtetni, fotóssal, riporterrel, zömében a hírek megosztásával születnek a cikkeink. Ebben a témában pedig mi nem készítettünk fotókat, sehol nem találtunk róla képeket, beszámolókat, amelyre alapozva felépíthettük volna a mi cikkünket és megemlíthettük volna a híreink között. Tehát nem csak mi, de más hivatalos forrás se számolt be a falunapról, (Megjegyzés: nekik megbocsájtható, nekünk nem.) de itt ajánljuk fel, hogy ha a kommentelő fotókat, és megírt cikket küld róla nagyon szívesen közzé tesszük. Mi örülnénk a legjobban, ha minél többen szerkesztenénk, minél több információval a Szeretlek Nagyszénás oldalt!

Azon sokat gondolkodtunk, hogy a kommentelőket mi motiválta, saját érzéseik, vagy mások biztatása, esetleg jó pontok gyűjtése a munkáltatójuknál, nem tudjuk, csak sejtjük, de az igazsághoz állításaiknak nem sok közük volt. Valószínű nem is az volt a cél! Pont azok a leghangosabb kommetelők akik rendszeresen a zászlajukra tűzik, hogy össze kellene fogni és együtt tolni Nagyszénás szekerét, és pont ezekkel a kirekesztő, degradáló, szándékosan túlpolitizált mondatokkal bizonyítják be mekkora is bennük a hajlandóság másokkal való összefogásra. Ők azok akiknek csak a saját igazuk létezik, mások károsak, rosszakaratúak,  és árulok a településen, a megértés és elfogadás legkisebb szikráját sem mutatják. Persze mindig a másokkal van a baj, őket csak a jó szándék és a település iránt érzett szeretett vezérli.

510147bf49c64d78f0e02a54ac53bd4b

Nem vagyunk tökéletesek, csak lelkesek, és igyekszünk minden igényt kielégíteni, de legfőképpen hitelesek szeretnénk lenni. Aki azt várja el tőlünk, hogy propaganda honlapként működjünk annak sajnos csalódást fogunk okozni. Továbbra is tisztelni fogjuk a vélemény szabadságát, legyen az jó, vagy rossz hír vagy vélemény, nem a mi feladatunk megítélni őket, az olvasóké. Kérdések nélkül nincsenek válaszok, gondolatok nélkül pedig nem tudunk előrébb lépni. Örülünk, ha egy-két hírrel, cikkel, véleménnyel közös gondolkodásra tudunk bírni embereket, de közösen csak akkor lehet gondolkodni ha a valóság talaján maradunk, és érveléssel akarjuk alá támasztani a gondolatainkat, nem pedig a másik alaptalan lejáratásával, az igazság szándékos eltorzításával.  Mi Nagyszénást a széppel, a csúnyával, a jóval és rosszal, az őszintével és a hazuggal, a fiatallal és öreggel együtt szeretjük. Akiket zavar mások gondolata, és csak a sajátjukat szeretnék vissza hallani mindenhonnan, azoknak nem mi vagyunk, az az oldal ahonnan tájékozódniuk kellene. De ha ők is minket olvasnak, akkor próbálják meg tisztelni a másik embert, mások gondolatait, véleményét, álláspontját. Nem kell egyet érteni mindenkivel, de ha már írásra vetemedik, akkor ne valótlan állításokkal tegye!

Köszönjük, a nagyszénási embereknek a bizalmat, a sok like-t, és üzenetet amivel támogattak minket! Igyekszünk megfelelni a bizalmuknak!

Szerző: Szeretlek Nagyszénás