Patrióta Vélemények

Emberek mivé lettek?

Sajnos minden hétre jut valami a hírek közé, amin kiakad az igazságérzetem, amit nem tudok csak úgy lenyelni, napokon keresztül forog a számban, mint egy soha fel nem puhuló falat. Továbbra sem akarok bele folyni abba a szájkaratéba, amely a fürdő körül kialakult. Csak azért sem, mert hazudnék, ha azt állítanám, hogy tudom mi van a geotermikus beruházással, nem látok a dolgok mögé sajnos. A felszínről avagy a torta mázáról pedig nem lehet megítélni milyen tortával is kínálnak bennünket. Én nem jártam utána, így inkább csendben maradok.

Ami tény az az, hogy elromlott a szivattyú, nem működik a geotermikus, a felső tagozat gázkazánjaival fűtik a közintézményeket. Azt is tudom, hogy a kazánok kapacitását nem ennyi épület felfűtésére tervezték ekkora vezetéken keresztül.

Miért is hozom fel ezt!

A napokban olvastam egy nagymama bejegyzését, hogy hideg van az iskolában, fáznak a gyerekek. Aggódik, nincs ezzel semmi baj. Igen ám, de ez igen rossz hozzáállás a nagymama részéről kis falunkban, mert vannak tabuk, amiről nem beszélünk, amit tudunk de nem mondjuk ki! Sajnos ő nem ismeri, vagy elfelejtette ezt a szabályt, és kiírta aggodalmát. Ez talán más településeken nem is lett volna gond, többen az unokáiért aggódó nagyi védelmére keltek volna, de nem Nagyszénáson! Itt betörik ilyenért a fejét, ne írogasson ha a mazna unokája nem bírja a hideget, meg öltözzön fel jobban az a gyerek, ne pólóban akarjon télen iskolában lenni. Mindent jobban tudnak, mindent másképp tudnak. Kik ezek? Már többször írtam róluk, a nyugdíjasokból (erős kommunista kötődéssel!) álló fürdő fun klub siserehada, akik egyből betrollkodnak az írás alá. Az igazságnak nincs jelentősége ilyenkor számukra, az mellékes. Aki olvasta, az tudja miről beszélek. Ők azt is tudják milyen idő van az iskolában, óvodában, és minden rendben. Voltak ott, látták, érezték. Igaz a szülőknek az iskola ajtóban le kell adni a gyerekeket, nincs bejárkálás, ők ezt is megoldották. Nem az igazság a lényeg, a vélemény nem maradhat a maga aggódó ártatlanságában, abból politikai, emberi cirkuszt kell csinálni. A nagymama nem mond igazat, nem jogos az aggodalma, tehát csak hangulatot akart kelteni, le akarja járatni a falut, stb.

Nem lehet más vélemény, akkor sem ha a felső tagozatban már hosszú ujjú ruházatban tornáznak a gyerekek, a hétvégi foci tornát az alpolgármester asszony is nagykabátban ülte végig, a tornateremben!

Komolyan emberek! Falunk kicsi közössége, tényleg már csak így tud viszonyulni a másik emberhez? Emberek mivé lettek, saját önös érdekeik miatt, a legemberibb érzésekbe is beletipornak? Mit tett önökkel a politika?

Nagyon elszomorít hova jutottunk, mivé vált ennek a falunak a közössége. A néma szülők, a hangos nagymamák, között prédává váltak a gyerekek, ez a geotermikus projekt lassan generációkat állít szembe egymással, fűtünk az iskolában vagy fürdünk a medencében. Az idén már másodjára ugrott egymásnak ez a két tábor, és valószínű nem utoljára. Nagyon örülnék ha nem kellene dönteni ebben a kérdésben, és mindkét fél jól járna ezzel a beruházással, mint ahogy ígérték. De ha választanom kellene akkor én a gyerekek pártján vagyok, még akkor is, ha a sierehad ezért betöri a fejem, és nem hiszem, hogy velem van a baj!

A fenti kép csak illusztráció!

A kép forrása: Erzsébet program