Patrióta Vélemények

Pártkatonák világa

Biztos sokan eljátszottak már a gondolattal, ha az életüket átgondolták, hogy jó helyen vannak-e és jó időben. Elgondolkodom ezen én is párszor, szétnézek mivé vált körülöttem a világ, jó helyen vagyok-e és jó időben születtem-e, ide? Biztos öregszem is, az ingerküszöböm se a régi, mert egyre több dolog kezd zavarni, egyre több dolog az, amely mellett nem tudok elmenni szótlanul.

Azt látom, hogy olyan mértékben telepszik rá a politika az emberekre, hogy már észre sem veszik, katonákká váltak egy virtuális politikai csatamezőn, bábjai, önkéntes szócsövei lettek valakinek. Bár a politikusok háláját jól ismerjük, és azt is, mit érnek az ígéreteik, de ezek az emberek fizetség nélkül, megkeseredve ugyan, de vívják a csatáikat valamelyik pártért valamelyik politikusért.

Vannak a vörösök, és vannak a sárgák. Kis falumban akkor vagy ember ha a vörösöket szereted, kicsit távolabb akkor, ha a sárgákkal vagy. Ha szeretnél kimaradni ebből a csatából akkor, sajnos valaki ellensége leszel akarva akaratlanul, mert nem akarsz az ő igazságával azonosulni, így sosem fogsz boldogulni, sem szénáson, sem odébb. Ha nem érdekel a politika tudomásul kell venned, hogy sosem lehet igazad, sosem leszel megbízható és csak arra kellesz, hogy az adó forintjaiddal biztosítsd az elvtársnők és elvtársak jólétét.  Nincs külső gonoszsárga világ és belső vidámvörös világ, a színekben van különbség, de a többi csak maszlag. A szabályok mindkét oldalon ugyan azok, akkor vagy ember ha pártagsági igazolvány lapul a zsebedben, vele mindegy milyen végzettséged van, mit tudsz, okos vagy, vagy buta, nem számít, útleveled van a karrierhez, még segget se kell érte nyalnod. Rokon is lehetsz, vagy családtag, az is sokat segíthet rajtad, de mindegyikünknek ugye nem lehet politikus a rokona, így ez az út sokunk számára szóba se jöhet.

És itt jön a dilemmám! Mi értelme már azoknak a mondatoknak amivel apám, nagyapám indított el az életbe, azok a bölcsességek már mit sem érnek. Még most is hallom szavaikat: tanulj fiam sokat, légy becsületes, szorgalmas, tiszteld az embereket és meglásd boldogulni fogsz. Most viszont elég annyira megtanítanom a gyerekeim, hogy ha boldogulni szeretnétek az életben, akkor nem kell tanulni, sokat dolgozni, jól végezni a munkád, elég annyit tenned gyermekem, hogy belépsz egy pártba, ha itt maradsz a vörösökhöz, ha elmész akkor sárgákhoz. Különben nem lehetsz csak kisember, dolgoznod kell sokat a betevődért, örülni kell mindennek amit eléd tolnak, még ha annak szar szaga is lesz! A szád pedig csak enni használhatod, mert sosem lehet igazad, mert igaza csak a vezetőnknek lehet!

Ez a szomorú valóság, a politikai katonák virtuális csatáiban pedig sosem lesz győztes, ők sosem nyerhetnek, a nyertes helyeket már elfoglalták vagy kiosztották az elvtársaknak. De azért küzdenek és kommentelnek minden este és nappal, valamelyik nagyvezér oldalán, mintha a nagyvezéreket érdekelné is ki küzd érte. Már csak párt alapon szeretjük egymást, párt alapon haverkodunk, párt alapon utálunk valakit és párt alapon ítéljük meg a másikat. A csata elkezdődött, de mikor és hogy ér véget?