"Értünk-Nagyszénásért" Alapítvány Civilek

Tizennégy kiló szeretet – Elindult a Maci Kórház

 

Nem győztek válogatni a beteg gyerekek a kórházban a szép plüssfigurák között. Az Értünk-Nagyszénásért Alapítvány százhúsz plüsst juttatott el számukra. A Maci Kórház kezdeményezés csupán néhány napja indult el, de már rengeteg adomány érkezett a kijelölt gyűjtőpontokra.

Tisztán, csomagoltan várták a macik új gazdijuk első ölelését december 16-án. A plüssök az Orosházi Kórház gyermek-, valamint fül-orr-gégészeti osztályára kerültek a Maci Kórház! – Menjünk együtt haza program keretében. Az alapítvány nem remélt ekkora támogatottságot ilyen rövid idő alatt.

Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója fogadta az alapítvány képviselőit és az új játékokat. Elmondta, sokan szeretnének játékokkal kedveskedni a benn fekvő gyerekeknek, de higiéniás okok miatt ezeket nem fogadhatják el. Köszönetét fejezte ki, hogy ezek a plüssök viszont fertőtlenítve, vagyis a higiéniás szabályokat betartva érkeztek az intézménybe.

– A célunk, hogy mosolyt és csillogást csaljunk ezekkel az ajándékokkal a gyermekek arcára. Ne csak decemberben legyen ünnep, hanem tartson az januártól novemberig – fogalmazott Gáborné Sárkány Erzsébet, az Értünk-Nagyszénásért Alapítvány elnöke.

Fotó: Rosta Tibor

Várják az utánpótlást

Az alapítvány 2015-ben alakult Nagyszénáson. A korábbi években is az volt a céljuk, hogy megkeressék a közelünkben élő segítségre szorulókat. Főleg a gyerekekre, kisgyerekes családokra koncentráltak eddig is. Így amikor találkoztak a Győrből induló Maci-Kórház kezdeményezéssel, egyből érezték, hogy ők is szeretnének csatlakozni!

– Mi egy kis költségvetésű alapítvány vagyunk. Nem tudunk nagy tetteket végrehajtani, nem tudjuk megváltoztatni egy család sorsát, életét, de ami mozgat és ami összeköt minket, az a segíteni akarás – mondta el Burján Erzsébet alapítványi tag.

Greksza Lászlóné ápolási igazgatótól megtudtuk, csak a gyermekosztályon egy hónap alatt mintegy 90-100 gyermek fordul meg. És ez csak egy osztály. Úgyhogy a hazavihető plüssökből mindig kell az utánpótlás.

Fotó: Rosta Tibor

Elkél a segítség

– A macibarátok jótékony hatása régen bizonyított. Reméljük, hogy itt is beválnak, ezért minden erőnkkel azon vagyunk, hogy folyamatosan működtessük ezt a programot – fogalmazott Burján Erzsébet, aki hozzátette, sajnos anyagi lehetőségeik végesek, ezért próbálnak ügyükhöz támogatókat szerezni.

Hatalmas adag plüss adomány gyűlt ugyanis össze. A nemrégiben bevitt százhúsz plüss háromszorosa már túl van a fürdetésen, várja a csomagolást, viszont további négyszáz még a mosodába készül. Az alapítvány alig győzi ezeket a munkálatokat. Bár a szarvasi Fehér hattyú mosoda is támogatja az akciót, sajnos még ez is kevés. Gáborné Sárkány Erzsébet, az alapítvány elnöke a 120 darabot családjával saját kezűleg csomagolta. Most viszont 800 játék vár erre. Ehhez szeretnének anyagi segítséget kérni.

Tovább a teljes cikkre itt.

Forrás:Oroscafe.hu

Fotó: Rosta Tibor