Patrióta Vélemények

771

 

Elég sejtelmesnek tűnhet a cím, vajon miről szólhat az írásom ezzel a számmal a címében. De hamarosan elárulom, kedves olvasó. A hétvégén hangos volt a nagyszénási internetes világ, a piaci diskurzus, a családi beszélgetés. Halottad? Nagy Mihály bezáratta a hulladéklerakót a dögtelepnél! De nem állt meg itt a lakosság értetlenkedése, sokan célpontba is vették a képviselőt, volt aki arra buzdított az interneten, hogy a képviselő háza elé borítsák a szemetet.

Értetlenül állok a dolgok előtt! Tele vagyok kérdésekkel.

Most tényleg nem tudják az emberek, hogy egy hatóság mikor és hogyan léphet fel, ha szabálytalanságot talál, vagy szándékosan játsszák többen a hülyét? Attól tartok, mind két válaszomban van igazságtartalom. Én úgy érzem szándékos hangulatkeltés folyt a képviselő ellen!

A vicces az a dologban, hogy ha ő szólt a hatóságnak, de ezt csak ő tudhatja meg a hatóság – így nagy bátorság volt a polgármester úr részéről ezt konkrétan kijelenteni – akkor sem követett el semmi törvénytelenséget!

Még egyszer kihangsúlyozom! Semmilyen törvénytelenséget nem követett el!

Ha a dögtelepnél olyan állapotok voltak, ami miatt be kellet zárni, akkor bizony ott  a település vezetése a felelős. Így ezt a képviselőt pellengérre állítani, ellene törvénytelenségre buzdítani az embereket a legnagyobb abszurditás, ami még bekövetkezhet ebben a faluban. Pont azok szólták meg a képviselőt, akik nap, mint nap a kormányt szidják ha valami mögött törvénytelenséget látnak. Elég érdekes ez a kettős mérce, én már nem is annak hívnám!

A másik abszurditás az, hogy emberektől betyárbecsületet várnak el? Vegyenek részt abban, hogy ha dolgok szabálytalanul vagy törvénytelenül működnek, nézzenek félre vagy maradjanak csendben?

Hol élünk, emberek?

Miért kell nekem vagy bárkinek bűntársként részt venni ebben, segíteni más sumákolását? De látva a hétvégi hozzászólásokat, úgy látom ez volna a trendi a faluban.

Nem tudom, mikor romlott el ennyire körülöttem a világ, de nagyon a feje tetejére állt, az biztos. Számomra ez az értékrend nem csak abszurd, de visszataszító is!

Most jön viszont a lényeg! Hol van ilyenkor Nagy Mihály képviselő 771 szavazója, hol vannak azok az emberek, akik évek óta beszavazzák a testületbe. Ők miért hallgatnak ilyenkor? Miért nem állnak ki a képviselőjük mellett? Úgy tudom Nagy Mihály a legrégebb óta megválasztott testületi tag a jelenlegi testületben. Ez azért csak jelent valamit! 771 ember bízott és bízik benne, hasznosnak tartja a munkásságát.

Beszavazzák a testületbe, beküldik a ringbe, de rácsukják az ajtót? Nálunk tényleg csak 10 percig érdekli az embereket a település sorsa, addig még a voksot le kell adni? Némán figyelik, hogy a képviselőjükkel hogy bánnak, némán figyelik, hogy a képviselőjük mire jut egyedül.

771! Ennyien hiányoztak mellőle, ennyien hagyták cserben a hétvégén.

Ez a mi kis falunk!