"Értünk-Nagyszénásért" Alapítvány Civilek Esemény Hírek

II. Jótékonysági Bál

Már a második Jótékonysági Bálja volt az „Értünk-Nagyszénásért”Alapítványnak az idei. A népes bálozó közönségnek műsorral kedveskedtek a szervezők, fellépet Váradi Andrea hastáncos, a Czabán Samu Általános Iskola 3. osztálya egy Pinokkió tánccal, a 8. osztálya pedig a Népek Tánca produkcióval. A műsort a 8. osztályos gyerekek anyukái zárták egy Apáca Show-val.

A fellépések után Sárkány Erzsébet az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a jelenlévőket.

Beszédében elmondta:

Ünnepi alkalomra gyűltünk ma össze, egy olyan ünnepre, ahol az együttérzést és a szeretet ünnepeljük.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szavai fejezik ki talán a legjobban mire is gondolok:

„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, s meglátja milyen sokan odaállnak mellé.”

Köszönöm, hogy ma ennyien eljöttek és jelenlétükkel, adományaikkal támogatták alapítványunkat.

Minden szervezet egy fontos felismerésből születik, a miénk is. Az alapítók felismerik, hogy bizonyos emberi szándékok beteljesítéséhez szükség van szervezett párbeszédre, szervezett munkára, a közösség, a jóakaratú emberek összefogására és együttműködésére. Különösen így van ez civil szervezetek esetében, hát még jótékony szervezetek esetében.

Alapítványunk esetében minden összetevő megvan, megvolt a felismerés, vannak a jóakaratú emberek, és az összefogás is létre jött. Ahogy Bőjte Csaba mondta – ma este őt többször fogom idézni, mert szavai nem csak mély bölcsességről tanúskodnak, de a jobbá válásunkhoz irányt is adnak.

De lássuk mit is mondott az összefogásról Csaba testvér:

„A magányos bérctetőn álló fát a vihar sokkal könnyebben kicsavarja, de ha az erdőben egymás mellett vannak, egymást védik, óvják, közösen a legnagyobb orkánnal is sokkal könnyebben fel tudják venni a harcot.”

Úgy gondoljuk az összefogásban, a szeretetben komolyabb erő van, mint bármi másban. Segíteni, vigasztalni, támogatni, vele lenni a bajban. Érezni és éreztetni, hogy tartozunk, tartozik valahová, ez a mi feladatunk. Ezért dolgozunk és ma ezért bálozunk, hogy holnap az adományoknak köszönhetően segíteni tudjunk másokon, vele tudjunk lenni a bajban, mert mindenkinek jár az érzés, hogy tartozik valahová.

„A szeretet olyan, mint a gyógyszer, nem jutalom. Nem annak kell adni, aki megérdemli, hanem annak, akinek szüksége van rá.”

Hisszük, hogy:

„Az ember azzá válik, amit tesz. A tetteink visszahatnak ránk. A jótettek, az erények egyre jobbá tesznek bennünket, a rossz tettek, a bűnök lehúznak, beszennyeznek bennünket. Tetteink beépülnek a személyiségünkbe. Nem tudunk úgy jók lenni, hogy ezáltal jóvá ne váljunk. Nem tudunk úgy törekedni az igazságra, hogy ne váljunk egyre inkább igaz emberré. Nem tudunk úgy hazudozni, hogy ne váljunk előbb-utóbb hazuggá. Tetteink meghatároznak minket.”

Lássuk mit tettünk mi az elmúlt év során, mire fordítottuk a támogatásokat.  2016 áprilisában egy nemes gesztusnak köszönhetően alapítványunk egy festményt adományozott a helyi Szociális Otthonnak, jelenleg is annak falát díszíti. 2016 nyarán egy rákos beteg kisfiú sorsát próbáltuk jobbá tenni, aki nem sokkal korábban apukáját is elveszítette. Adományunknak, a Gazdakörnek, és Chugyik Henriknek köszönhetően felújítottuk a család fürdőszobáját. Régóta mottónk, hogy egy gyermek sem maradhat ajándék nélkül Nagyszénáson Mikuláskor. Alapítványunk Mikulása minden ovist és bölcsist meglátogatott 2016-ban is. Igyekszünk jó és hasznos gazdái lenni minden támogatásnak, igyekszünk kis közösségünket mindenben támogatni, amiben tudjuk, mert „Nem adhatsz lángot a gyertyának úgy, hogy annak fénye a te arcodat is ne ragyogja be!” – hallhattuk Böjte Csaba szavait a kuratórium elnökének köszöntőjében.

Az est a vacsorával folytatódott, majd zene és tánc a tomboláig, amelyet Nótári Andrea és Danilescu Csaba operett slágerei szakítottak  csak meg.

Igazán jó hangulatú, baráti esten vannak túl a szervezők és a bálozó közönség.

Szerző: „Értünk-Nagyszénásért Alapítvány