Hírek Patrióta Vélemények

Mitől családbarát az óvoda bezárása?

Olvasták a május 23-i testületi jegyzőkönyvet. Pályázik az önkormányzat, akár 300 millió forintot is nyerhetünk. A pályázat címe: A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével. A polgármester úr javaslata: „A projekt keretében a József Attila utcai óvoda megszűnne – mint feladat ellátási hely -, összevonásra kerülne a Táncsics utcai óvodával”.

Akkor mi ebben a foglalkoztatás fejlesztése, mitől családbarát? Biztosan jó lesz a Partizán utcáról reggel leadni a gyereket a Táncsics utcán és még a buszt is elérni! Ha összevonnak két intézményt az nem foglalkoztatás bővítését jelenti, hanem leépítést. Akkor ez, hogy segíti a munkába állást? Mert ez idáig csak a munkából való kiállást jelenti. Tehát se nem foglalkoztatás és életminőség javulást nem fog jelenteni, se nem családbarát és munkába állást segítő! De lehet én vagyok nagyon földhözragadt a szavak jelentésének értelmezésében, mert ezek a szavak nálunk akár az ellenkezőjét is jelenthetik a jelentésüknek. Szóval, értik!

Természetesen 8 igen szavazattal és 1 tartózkodással meg is szavazta a testület a pályázat beadását és akár a József Attila utcai óvoda bezárását. Köszönjük!