"Értünk-Nagyszénásért" Alapítvány Civilek

Újabb adag szeretet

 

Közel két hónap alatt elfogytak a karácsony előtt bevitt plüssök a kórházból. Ez nem jó hír, mert azt jelenti sok beteg kisgyerek megfordult ezen időszakban az Orosházi Kórházban.
Az „Értünk-Nagyszénásért” Alapítvány nem csak pótolni szeretné, de folyamatossá próbálja tenni a Maci Kórház akciót Orosházán. A pár hónap alatt sajnos az derültki, hogy a jószándékú akció sarokpontja nem a gyűjtőpontokon összegyűlt macik száma, hanem a mosatás és sterilizálás költségei. Jelenleg ez határozza meg milyen ütemben képes az Alapítvány ellátni a macikkal a kórház osztályait. Egészségügyi intézetként nem kerülhetnek be az osztályokra csak olyan plüssök, amelyek mosáson, sterilizáláson és külön csomagoláson estek át. A mosatás, sterilizálás pedig csak ipari, bevizsgált mosodán keresztül történhet meg, amely ennyi plüss esetében nem kis költséget jelent az alapítványnak.

Ezért nem csak macikra, plüssökre, hanem pénzadományokra is nagy szüksége lenne az „Értünk-Nagyszénásért” Alapítványnak, hogy a plüssök sterilizáltatását is folyamatosan megtudják oldani.

Az Alapítvány rengeteg pozitív visszajelzést kapott az akcióval kapcsolatosan, nagyon sok a segítőszándékú ember, akik több száz kiló plüssel járultak hozzá az akció kezdeti sikereihez.  A gyerekek, szülők, nővérek hálásak értük.

Az akció aktuális híreiről, Maci Kórház Nagyszénás-Orosháza facebook oldalon értesülhetnek az érdeklődők. Kérünk mindenkit hogy figyeljék az alapítvány oldalát, és aki teheti plüssel vagy pénzadománnyal segítse az akciót, tegyük minnél többen kellemesebbé a gyerekek kórházi kezelését!