Civilek Egyház Nagyszénási Katolikusok

Családi Nap – 2018.

 

Közösségünk célja, hogy a minél nyitottabb, emberibb kapcsolatokat ápoljon településünk lakóival. Bemutassuk számukra, hogy a hitélet sokkal szélesebb és tágabb fogalom, mint az sokan gondolják. A család, a gyerekek, a közösség  olyan értékek számunkra, amely közösségünk alapjait jelentik. Ha minden nap nem is tudjuk ezen értékeket kihangsúlyozni, egy rendezvény erejéig igyekszünk felhívni a figyelmet ezekre. 

Pár sorban szeretnénk beszámolni a nagyszénási Katolikus közösség Családi Napjáról az érdeklődőknek.

Fejes Péter, az El Camino útjáról számolt be

Rendezvényünk egy rajzpályázattal kezdődött, amelyre 140 db rajz érkezett hozzánk.  Nagyon örültünk neki, a kis kezek munkáiból kiállítást szerveztünk, amely  megtekinthető a templomunkban. A Családi Napot Istentisztelet indította, majd a mise után nagyon érdekes és tanulságos beszámolót tartott Fejes Péter, az El Camino útjáról, az útról származó emlékeket, különböző tárgyakat mutatott be nekünk. A végén mézeskaláccsal kínálta a jelenlévőket,  amely az El Camino útjáról készült képpel volt díszítve.

 

Játék, játék, játék

A beszámoló után a kötetlen családi programok helyszínévé vált a templomkert. A gyerekek különböző játékokat próbálhattak ki és készíthettek érdekes, ötletes dolgokat. A vendégeknek, de legfőképpen a gyerekeknek kilehetett próbálni: a gólyalábat, a tekézést, a dzsengát, a kódex írását, a templom építést makett készítéssel, a gyöngyfűzést, a puzzle kirakását, a totó készítését stb. A színes programok mellett egész nap üdítő várta a fiatalokat és a gyerekeket léggömb hajtogatással is szórakoztatták a rendezőink.

Finom ebéd a templom kertben

Délben finom ebédre várta a katolikus közösség a családokat, a menü babgulyás volt. Az ebédet sziesztaként, vetítés követte majd ismét az önfeledt játék következett. A nap záró programja A totó, rajz, süti  evő verseny, kihirdetése.

Örültünk, hogy szép számmal összejöttünk. Nagyszénásról, Orosházáról, Fábiánsebestyénről, Budapestről,Gádorosról,Csorvásról.

Köszönjük mindenkinek hogy eljöttek és szebbé tették a napot!.

Szerző: Pogonyiné Tóth Ilona

Fotók a rendezvényről: