Gazdák

Lezárult a jelöltállítás a kamarai választásokra

 

A 2017. szeptember 8-i határidőig a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) 19 megyére, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) pedig 9 megyére nyújtott be küldöttjelölt-listát a novemberi 3-i kamarai választásokra.

Az Országos Kamarai Választási Bizottság (OKVB) augusztusban két szervezetet, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségét (MOSZ), illetve a 17 szakmai, érdekképviseleti szervezet által támogatott Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségét (MAGOSZ) vette jelölő szervezetként nyilvántartásba az agrárgazdasági kamarai választásokra.

A nyilvántartásba vett jelölő szervezeteknek a megyei kamarai küldöttgyűlési küldöttjelöltek nevét tartalmazó listát 2017. szeptember 8-ig kellett eljuttatniuk az OKVB-nek. A határidő lejártáig a MAGOSZ mind a 19 megyére, a MOSZ pedig 9 megyére (Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg) adott le jelöltlistát.

A megyei küldöttgyűlési küldöttjelölteket tartalmazó listát – amennyiben az megfelel a Választási Szabályzatban foglaltaknak – az OKVB 2017. szeptember 30-ig veszi nyilvántartásba, melyről a jelölő szervezeteket írásban tájékoztatja.

 

Forrás:(NAK)

Fotó: (NAK)