Civilek Hírek Patakiné Márkus Ágnes

30 éve a betegek szolgálatában

 

Akik rendszeres olvasóink írásainkból több olyan nagyszénási embert megismerhettek már, akiket kicsiny közösségünk elé szeretünk volna állítani példaként, tetteik, sikereik, életük szolgáljanak mintaként az elkövetkező generációknak. Ebben a hónapban egy olyan személyre esett a választásunk, aki életének egy olyan szakaszába lépett, ahol érdemes mérleget vonni, visszatekinteni az elmúlt évtizedekre, mert van mire. 30 éve dolgozik az egészségügyben, első munkahelyén az Orosházi Kórházban. Patakiné Márkus Ágnes olyan ember, aki számára 30 éve életérzés, elhivatottság, munka, hobbi is egyben embereken segíteni, őket gyógyítani. Valakinek soknak, valakinek kevésnek tűnik ez a 30 év, de ha belegondolunk ez hány ügyelettel vagy műtőben töltött nappalt és éjszakát jelent már másként látjuk ezt a kerek számot. Másként tekintünk arra az emberre, aki letéve a műszakot másnap elindul  Békés megye különböző településeire életmentést oktatni, önkéntesként. Aki elsők között csatlakozott a Dél-Békési Mentőcsoporthoz, és településünkön már másodjára szervezte meg a Kezed életet menthet akciót, hogy mindenki megtanulhassa az életmentés fortélyait, segíteni tudjon ha baj van. Ezen sorok írójaként pedig magam is azon nagyszénási emberek közé tartozom, akiket az ő nyugtató szavai kísértek álomba műtét előtt.

Semmelweis Ignác, a leghíresebb magyar orvos születésnapján, július 1-jén az egészségügyi dolgozókat ünnepelték áldozatos munkájukért az Orosházi Kórházban, ahol Patakiné Márkus Ágnes jubileumi jutalmat vehetett át 30 éves áldozatos munkájáért.

Olyan példa az ő munkássága, az emberek élete iránt érzett elkötelezettsége, amely mellett nem mehetünk el mi sem szótlanul, Nagyszénásiak.

Gratulálunk Ági! Reméljük sokáig számíthatunk még rád!

Fotó forrása: Orosházi Városi Televízió