Események

feb
27
sze
Orosházi Színházi Esték – Szomorú Vasárnap @ Petőfi Művelődési Központ
feb 27 @ 19:00 – 22:00
Már
2
szo
Orosházi Hagyományok Ízek Verseny @ Orosházi Piactér
Már 2 egész nap

 

Az orosházi gasztronómiai eseménysorozat egyik fontos eleme a helyi gazdakör által szervezett Orosházi Hagyományok, Ízek Versenye.

A közel egy évtizedes, általában februárban sorra kerülő egynapos rendezvény célja a helyi paraszti kultúra gasztronómiai értékeinek bemutatása. Így elsősorban a disznótoros ételek, a helyi gyümölcsből készült pálinkák kerülnek terítékre, de nem hiányozhat az asztalról a csíramálé sem, mely egyedülálló desszert a városban és környékén.

A rendezvényen nem csak az orosházi ízek kóstolhatók, hiszen évről évre több csapat nevez be más településekről, sőt külföldről is. A rendezvény sikerére jellemző, hogy az elsőt még a művelődési ház egyik termében rendezték meg, a 2014-est már a Táncsics gimnázium tornatermében, mára Orosháza piactere és Művelődési Központja együttesen tud csak helyet biztosítani a rendezvény számára.

A kísérőprogramok is figyelemre méltók, hiszen disznótoros bemutató, lakodalmas zenei aláfestés, kézműves vásár színesíti a programot.

ápr
3
sze
EGY ÉLETED VAN! DR.-CSERNUS IMRE ELŐADÁSA @ Petőfi Művelődési Központ
ápr 3 @ 19:00 – 21:00

Íme, a program hivatalos ajánlója:

“Gondolni bármit lehet, de kimondani?

Végiggondolni, megfogalmazni, kimondani és vállalni a felelősséget az már komoly dolog. Nem elég ha azt gondolom, hogy szeretem a feleségemet, ha kimondom, mindjárt másképp érezzük magunkat mind a ketten.

A kimondáshoz egy dolog kell: ÖNISMERET.”

Egy életed van! Dr. Csernus Imre előadása Orosházán, a PMK-ban április 3-án, szerdán 19 órától. Belépőjegy ára: 2900 Ft, online jegyvásárlás (kezelési költség nélkül) https://hydelight.jegy.hu

 

Forrás: Petőfi Művelődési Központ