Hírek

Isten éltesse Józsi bácsi!

Él közöttünk egy idős bácsi, egy nyugalmazott iskola igazgató, aki korát meghazudtoló fittséggel éli mindennapjait településünkön, gyakran találkozhatunk vele az utcán, amikor sárga mellényében rója napi kerékpáros köreit. Kitartása a mozgás mellett, a szerénységgel élt élete, a megbocsájtást hirdető szavai olyan példát mutat nekünk, amelyre mindannyian csak tisztelettel tudunk tekinteni. Józsi bácsi nem csak díszpolgára ennek a településnek, de példaképünké is vált az idők során. Talán ő is érzi tiszteletünket, hogy bölcs szavaira mindenki odafigyel, ezért minden hónapban pár szavas ajánlást tesz közzé számunkra a facebook oldalán.

Februárban az alábbi ajánlást tette nekünk:  „Boldogságra születtünk, mégis mennyi a boldogtalan ember. Ne higgyük, hogy a boldogság csak úgy az ölünkbe hull! Hofi énekelte valamikor: ” A boldogságot nem adják ingyen, azért dolgozni kell!” A boldogság furcsa „jószág.” Néha elég néhány pillanat, másodperc, hogy boldogok legyünk, máskor úgy érezzük, sohasem érjük el. A hozzávezető út a szereteten át vezet. Ez az út nem sima, tele van különféle akadályokkal. Azt mind le kell győznünk, hogy boldogok legyünk! Vállaljuk a nehéz utat is! Megéri! Józsi bácsi”

Ez a kortalan öreg úr 2017. április 9-én, 90 éves lett. Isten éltesse Józsi bácsi sokáig jó egészségben, kívánjuk bölcs szavai még hosszú éveken keresztül szolgáljanak útmutatóként kis falunk lakói számára.

Szerző: Szeretlek Nagyszénás