Barátság Nyugdíjas Klub Civilek Nyugdíjasok

A klub

Gyakran hallottam a nagymamámtól, meg a barátnőjétől, hogy mennek a klubba. Akkor még elképzelni sem tudtam mi lehet az a klub és mit csinálhatnak ott. Idősek, fáradtak, sok néni és bácsi az orvosról, gyógyszerekről, meg a fájdalmaikról beszélgethetnek csak, gondoltam én naivan. Sokáig az én korosztályom nem is tudta, de valljuk be, nem is érdekelte mit csinálnak a klubban az idősek. Akkor kezdtem más szemmel látni a nyugdíjas klubok életét, amikortól Facebook elindult és megjelentek rajta az idősek is, a megosztott képek nem megfáradt öregekről árulkodtak, hanem majdnem az ellenkezőjéről. Vidám, aktív mosolygós és bulizós életet látok.

Úgy tudom több nyugdíjas klub, egyesület is működik a faluban, én mégis azt a klubot emelném most ki, amely a Facebook megosztásai révén betekintést enged nyerni az életébe, akiket én a legaktívabbnak látok, az Barátság Nyugdíjas Klub. Ez a klub nem csak aktív, de ők a településünk legrégebb óta működő nyugdíjas klubja is, egyben. Nem hagyatkoztam csak az emlékeimre, elkezdtem átböngészni a klub 2016-os évét, mi is történt velük. Hát… Sem képekben, sem szavakban nem férne el az a sok helyszín, az a sok fellépés amelyen részt vettek az albumok és az idővonaluk alapján. Rengeteg település nyugdíjas szervezetével tartanak kapcsolatot, ápolnak barátságot. Nem bezárkóznak, hanem nyitnak minden település szervezete felé, és igen aktívan ápolják is a kiépült kapcsolatokat. Nem csak szervezetekkel ápolnak jó viszonyt, a megye jelentősebb szövetségeinek is tagjai. Nagyszénáson rendezett vacsoráik mindig telt házasak, nagyon sok vendéggel, akiket saját tánckaruk szórakoztat fellépéseikkel. Sok fiatal megirigyelhetné azt a szorgalmat, amivel ezek a nagyik készülnek a fellépésekre, amellyel ennyi fellépést bevállalnak, nem utasítanak vissza. Talán nincs is idejük a fájdalomról, a gyógyszerekről beszélni, mert lefoglalják magukat  egy aktív klubélettel.

Látva a klub életét, igen csak átalakult a gyerekkori elképzelésem a klubról, a nyugdíjas évekről ezek alapján a képek alapján, és ha megöregszem már tudom melyik klubban leszek tag. 🙂

Szerző: Szeretlek Nagyszénás