Hírek Sport

Negyven éve aranyozódtak be a szénásiak

LABDARÚGÁS | Negyven évvel ezelőtt élte egyik aranykorát a nagyszénási labdarúgás, az 1975—76-os megyei első osztályú bajnokságot olyan települések csapatai előtt nyerték meg, mint Szeghalom, Mezőhegyes, Sarkad, Mezőkovácsháza, Battonya és Békés.

Szikrázó napsütésben, a megújult régi környezetben a napokban ismét találkoztak a négy évtizeddel ezelőtt nagy hőstettet végrehajtó nagyszénási gárda tagjai. Az az alakulat, amely az akkori pontvadászatot hat egységnyi előnnyel nyert meg.

— Egyelőre az elsőt, de bízom benne, hogy nem utolsót — jegyezte meg a bajnokcsapat egyik emlékező tagja, a napokban megtartott találkozó főszervezője, Zábrák Ferenc. — Jóízű sportbaráti beszélgetés zajlott kint a pályán, sok régi sztorit idéztünk fel, és néha még a labda is „szóhoz” jutott. Érdekes még most sem „magázta” senki! — tréfálkozott az egykori labdarúgó.

Az eseményen Zábrák Ferenc és Nagy Mihály helyi képviselő mondott köszöntőt. Kihangsúlyozva, hogy ez a csapat a játékosokkal, a vezetőkkel, a feleségekkel és barátnőkkel együtt egy igazi nagy családot alkotott.

A nap során felhangzott a régi nóta: „Újra itt van, újra itt van a nagy csapat!”

— Éltessen az Isten bennünket és még sok évig ápoljuk azt, amit alkottunk! — mondták az egykori csapattársak.

Az 1975—76-os megyei első osztályban bajnokságot nyert nagyszénási csapat tagjai: Gujdár László, Zábrák Ferenc, Verbőczi Ferenc, Bogdán Gyula, Szalai Antal, Kókai Kálmán, Nagy András, Mórocz János, Raffai János, Kupeczik János, Nagy Károly, Kun György, Plesovszki Pál, Ronyecz István, Nagy László, Sipos Károly, Plesovszki István, Gaál Sándor, Zahorecz György, Sárközi József, Varga István szakosztályvezető, Lenti József edző.

 

Forrás: BEOL