Hírek Patrióta Vélemények

Feljelentette a falut

A minap beszélgettem az egyik barátommal és mondott egy érdekes mondatot, amely azóta sem hagy nyugodni! Azt mondta, hogy az egyik önkormányzati képviselő feljelentette a falut! Most szándékosan nem írom le a nevét, mert mindenki tudja kiről beszélek. Nem is azért írok, hogy véleményemmel megvédjem, mert megtudja ő védeni magát nagyon is, nem is azért, hogy a cselekedeteit én igazoljam, hanem azért mert a feljelentette a falut, mint mondat zavar! Első hallásra nekem is felállt a szőr a hátamon, de nem vagyok az a fajta aki nem gondolkodik el a hallottakon. Közös gondolkodásra hívok most mindenkit.

Gondoljunk bele, egy falut nem lehet feljelenteni, fel lehet embereket, intézményeket, stb. De nem egy falut. Ez a mondat úgy hangzik, mint a II. világháború utáni kollektív bűnösség fogalma. Mi bűne lehet egy falunak, amely miatt bárhol is fel lehet jelenteni, mint kollektív bűnöst? Semmi! Valószínűleg ebben a formájában nem is igaz ez a pletyka, csupán az igazság kiherélése történt. Sokan meg járják ezzel a hülyeséggel a falut és mindenhol elhintik, mint őszi fa a levelét. Akkor mire jó? Arra jó, hogy a képviselő úr ellen hangolják az embereket, hogy mindenki a településen megtámadottnak érezze magát és azokkal érezzen együtt akik ellen szól a feljelentés. Tehát megint egy politikai propaganda zajlik nálunk. Valószínűleg az a rész igaz, hogy tett feljelentéseket valaki, vagy valakik ellen, de én nem voltam ott nem tudom még megerősíteni sem. De most induljunk ki abból, hogy történt feljelentés a polgármester vagy képviselő, vagy hivatal ellen. De nem a falu ellen! Akkor kinek lehet jó az ha egy egész falu haragszik az önkormányzati képviselőre? … Igen! Eltalálták! Azoknak akik ellen a feljelentés szólt, mert a bajban össze tart a magyar! Ha támadás éri összezár az „ellenség” ellen, azok mögött akik védeni próbálják.

De folytassuk még egy kicsit a gondolkodást. Ha feljelenti egy képviselő a polgármestert, vagy a hivatalt és az jön ki a vizsgálat után, hogy semmi baj, akkor én a polgármester helyében végig tapétáznám a határozatokkal hivatal folyosóját, hogy lássák az emberek itt minden rendben van.

Viszont ha a feljelentés igaznak bizonyul, akkor pedig nem a falut büntetik meg, hanem azt aki elkövette a jogszabálysértést. Az meg nem én voltam, meg nem te, meg nem ő, és nem mi, tehát nem a falu! Ezzel pedig a falu jár rosszul? Nem hiszem! A település többségének az az érdeke, hogy minden rendben működjön itt, tehát törvényesen, hiszen bizalmat szavaztunk az önkormányzatnak, ha ezt a bizalmat eljátsszák, akkor meg is érdemlik a büntetést!

Miért írtam most ide? Ezért! Gondolkodjunk egy kicsit mielőtt beszállunk a hülyeséget terjesztők csapatába és akaratunk ellenére oda állunk valaki oldalára! Én úgy gondolom ez nem az én csatám, nem is akarok senki oldalán állni! Nem akarok a hülyeségnek táptalajt adni azzal, hogy gondolkodás nélkül viszem, adom tovább. Meg van a magamhoz való eszem, majd én eldöntöm mi jó nekem. Kire akarok haragudni.