Hírek

Szelektív hulladékgyűjtési tájékoztató Nagyszénás 2018

 

TISZTELT NAGYSZÉNÁSI LAKOSOK!

 

Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a házhoz menő szelektív és zöldhulladék gyűjtés 2018. évi időpontjairól.

A szelektív hulladékgyűjtés a korábbi évhez hasonlóan a 2018.-as évben is havonta 2 alkalommal lesz elérhető az ingatlanhasználók számára. Ezúton kérjük a családi házas övezetben élőket, hogy a szelektív gyűjtésre a sárga gyűjtőedényt használják! A társasházi övezetben a szelektív gyűjtés továbbra is a szelektív szigeteken valósul meg a szükséges járatgyakoriság mellett.

Fontos, hogy a szelektív gyűtjőedénybe csak a felsorolt csomagolási hulladékok helyezhetők el, azok vegyesen gyűjthetők (papír, műanyag, fém csomagolási hulladék együttesen, ömlesztve), mert válogatásra kerülnek:

Papír csomagolási hulladék: papír, karton, italos doboz, papír alapú kiadványok (újság, folyóirat füzet, könyv stb.) és csomagolóanyagok

Ami nem kerülhet bele:

zsíros, szennyezett papírok, műanyag borító, használt egészségügyi papírok, indigó, fax papír, egyéb szennyeződéseket tartalmazó papírok (olajos, oldószeres), használt papír zsebkendő, papírtörlő, szalvéta, nejlon fólia, ragasztó szalag

Műanyag csomagolási hulladék: ásványvizes és üdítős PET palack, műanyag fólia, italos és vegyszeres műanyag flakonok, műanyag zacskók és fóliák, tejfölös és joghurtos poharak, PP és HDPE jelzésű kozmetikai szeres flakonok. A poharak, flakonok és palackok KIMOSVA, LAPOSRA TAPOSVA.

Ami nem kerülhet bele:

Olajos, zsíros flakonok, műanyag játékok, videó- és magnókazetta, CD/DVD lemezek stb.

Fém csomagolási hulladékok: fém alapú eszközök, alumínium italos dobozok, konzerves dobozok, KIMOSVA, LAPOSRA TAPOSVA, alufólia, fém zárókupak

Ami nem kerülhet bele:

vegyszeres, olajos, zsíros fémdobozok, nem csomagolási eredetű fémhulladék, háztartási berendezés, festékkel vagy egyéb vegyszerrel szennyezett fémdobozok

Szelektív hulladékgyűjtési Időpontok 2018. év
Jan.Feb.Márc.Ápr.Máj.Jún.Júl.Aug.Szept.Okt.Nov.Dec.
9

23

6

20

6

20

3

17

1

15

29

12

26

10

24

7

21

4

18

2

16

30

13

27

11

25

 

A szelektív hulladékgyűjtési napok megegyeznek a vegyes hulladék gyűjtési napjaival!!! Kérjük Tisztelt ügyfeleinket, hogy ennek megfelelően a szelektív gyűjtőedényt reggel 6:00-ra az ingatlan elő kihelyezni szíveskedjenek a kommunális edénnyel együtt a megfelelő szállítási napokon.

A hulladékgyűjtő szigetek változatlanul megmaradnak, az üveg csomagolási hulladékot mindenkinek oda kell vinnie, a kiosztott szelektíves hulladékgyűjtő edénybe nem helyezhetők el.

Zöldhulladék gyűjtés és Gyűjtési időpontok

A házhoz menő zöldhulladék gyűjtés a 2018.-as évben is havonta egy alkalommal lesz elérhető az ingatlanhasználók számára. Lakóingatlanonként legfeljebb 240 űrmértékű áttetsző zsákba, illetve gally, nyesedék esetén kötegelve (0,25 m3) szíveskedjenek kihelyezni. Zöldhulladékok közé különösen a fűfélék, falevelek, fás és lágyszárú kertinövények és azok részei, gallyak, ágak sorolhatók.

Zöldhulladék gyűjtési Időpontok 2018. év
Jan.Feb.Már.Ápr.Máj.Jún.Júl.Aug.Szept.Okt.Nov.Dec.
2

30

2727242219171411964

A zöldhulladék gyűjtési napok megegyeznek a vegyes hulladék gyűjtési napjaival.

Kérjük a Tisztelt Ügyfeleinket, hogy ennek megfelelően a zöldhulladékos zsákokat reggel 6:00-ra az ingatlan elé kihelyezni szíveskedjen a kommunális edénnyel együtt a megfelelő szállítási napokon.

Zöldhulladék gyűjtésére alkalmas áttetsző zsákok ügyfélszolgálati irodáinkban is (5900 Orosháza, Fürdő u. 5. Tel: 68/512-460 és az 5900 Orosháza, Könd u. 47-49. Tel: 68/898-076) megvásárolhatók ügyfélfogadási időben.

A Gyűjtési időpontokkal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk.

                                                                              Együttműködésüket köszönjük!

Tisztelettel:

A DAREH Bázis Zrt. –vel közreműködve:

Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

 

Forrás: A DAREH Bázis Zrt. –vel közreműködve:

Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Hozzászólás

Hozzászólás