Hírek

Nem kell aggódni, jön a sárga csekk

 

Az Oroscafe szerkesztősége által elkészített cikk megosztásával szeretnénk megnyugtatni a nagyszénási aggodalmakat is, oldalunk e-mail címére nagyon sok megkeresés érkezett a sárga csekkel kapcsolatosan. Ezen információk ismerete hasznos lehet a településünkön is.

Felháborodást keltett a városban a szemétdíj befizetése, még nem érkezett csekk, de már behajtókról lehetett hallani. Az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (OHU) ügyvezető igazgatója szerint aggodalomra semmi ok.

 Többektől hallottuk már ezeket a kérdéseket a szemétdíj befizetésekkel kapcsolatban. Mi lesz a szemétdíjjal? Hogyan fizessük be, ha nem érkezik csekk?

Benkő Ferenc elmondta, nem Orosházán történik a csekkek kiállítása, így nem csak minket érint a kérdés. Minden hulladékszállítással kapcsolatos lakossági számlát törvényi előírások szerint, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. bocsájt ki az ország egész területén.

(Fotó: Soós Lajos, MTI)

Forrás: Oroscafe

Szerző: 

Aggodalomra semmi ok – emeli ki az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója. Mint mondja a csekkek hamarosan érkeznek, hiszen a DAREH- től – mint a város területén hulladékszállítást végző közszolgáltatótól – kapott legfrissebb információ szerint, a második negyedévre vonatkozó orosházi számlák kinyomtatását már megkezdte a nyomda január 4-én.

– Így, a csekkeket még ezen a héten vagy a jövő hét elején postai úton megkapják a lakosok. A harmadik negyedév számláit előreláthatólag februárban fogják postázni az orosháziaknak. A szemétdíj egy negyedévre vonatkozóan, az átlagos 120 literes gyűjtőedény után 3.944 Ft/ negyedév – tájékoztatta az OrosCafét az ügyvezető igazgató. Tovább a teljes cikkre itt.

Hozzászólás

hozzászólás