Civilek Egyéb Egyház Nagyszénási Evangélikus Egyház

A Nagyszénási Keresztény Nőegylet

 

“A hívő ember céllal éli az életét. Célja, hogy minél jobban megismerje önmagát, Istenre-utaltságát s ezzel együtt Istent magát. A szeretetben kiteljesedve hasznos életet éljen felebarátai számára is. Amikor ez sikerül, akkor a küzdelmeink is megszépülnek, mert kiderül, hogy minden történés az életünkben azért adatik, hogy közelebb kerüljünk Istenhez, egymáshoz, s legvégül közösen hálát adhassunk Teremtőnknek a csodálatos lehetőségért: az Életért.”

2002. szeptember 26-án alakult meg a Keresztény Nőegylet,  hogy összefogja az evangélikus egyház női tagjait és közösségbe szervezze őket az egyházi életen túl is. 15 év alatt összekovácsolódott egy fáradhatatlan, a közösség szolgálatát előbbre valónak tartó csapat. A sütemény bazárról talán sokuknak eszükbe jutnak a finom illatokkal teli hétvégék a Fecske Házban, de ezen kívül is nagyon sok dolog történt az egylet körül, ezekről mi is igyekeztünk beszámolni, szóban és képekben egyaránt.

2017. szeptemberében az egylet tagjai méltóképpen szerették volna ez a kerek évfordulót megünnepelni, tagjaikat meghívták egy finom ebédre, és megköszönték az egylet életre hívójának Erdélyi Juditnak a fáradhatatlan munkáját.

De lássuk a képes beszámolót a rendezvényről:

Fotó: Kiss András