Hírek

Békés megyei és Csongrád megyei tűzoltók munkáját ismerte el Orosháza város vezetése

 

Az Orosházát sújtó augusztusi vihar hatalmas pusztítást végzett a városban, embert próbáló kitartást követelt mindenkitől, akik a károk felszámolásában segédkeztek.  Az orosházi hivatásos katasztrófavédelem munkatársait Békés, Csongrád megyei kollégái is segítették, illetve nagyon sok önkéntes egyesület, magánszemély csatlakozott a kárelhárítási munkálatokhoz. Sok ember összehangolt munkájának köszönhető Orosháza jelenlegi állapota, a város ha a régi arcát nem is tudja mutatni, de újra rendezett. Senkinek nem kell félni-e beázástól, minden megbontott tetőre cserép került, a kidőlt fák eltakarításra kerültek és a szociális tűzifaprogramban hasznosítják őket.  Ezért, az augusztusi viharkárok felszámolása kapcsán tanúsított példás helytállás, megfeszített munka és a kárenyhítésben való kiemelkedő részvétel köszöneteként Dávid Zoltán, Orosháza város polgármesterének kezdeményezésére elismerésben részesültek a megye tűzoltói és önkéntesei.

Elismerésben részesült kiváló helytállásáért Tóth Tibor tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató, Bajkán György tűzoltó alezredes, az orosházi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője és Bohák János tűzoltó alezredes, az orosházi hivatásos tűzoltóparancsnokság parancsnoka, valamint az orosházi hivatásos tűzoltóparancsnokság állományából Hajdú János tűzoltó főhadnagy, Dimák Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, Csepregi Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester és Juhos Gergő tűzoltó törzsőrmester. Az elismerő oklevelek átadására Orosháza Város Képviselőtestületének augusztusi rendes ülésén került sor.

Elismerésben részesült továbbá a szentesi hivatásos tűzoltóparancsnokság állományából Gazsi Dániel tűzoltó zászlós és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltóparancsnokság állományából Lászlai Ferenc tűzoltó zászlós, valamint a mezőberény önkéntes tűzoltó egyesülettől Csávás Tibor parancsnok és a Dél-Békés Mentőcsoporttól Vincze Szilvia.

A testületi ülésen a tűzoltók mellett a viharkárok felszámolásában résztvevő Balogh Gábor, pusztaottlakai önkéntesnek és Dani Zoltánnak az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. szakemberének is elismerték a munkáját.

Mindig jó olvasni és szívet melengető az olyan hír, ahol településünk “szülötte”, lakója is ott van a kitüntetettek között, ezért neki külön is szeretnénk gratulálni.

Gratulálunk Hajdú János tűzoltó főhadnagynak a kitüntetéséhez!

Szerző: Szeretlek Nagyszénás

Hír és belső fotó forrása:Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó:  Orosházi Városi Televízió Híradója (Patakfalvi Ádám, Takács Csaba, Dancsó József)

 

Hozzászólás

Hozzászólás