Gazdák Gazdakör

Megyei küldöttgyűlést rendeztek Békésben

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei szervezete összevont osztályülést és megyei küldöttgyűlést szervezett Békéscsabán 2017. április 25-én. Egyúttal a megyei szervezet két partnerével együttműködési megállapodást is kötött.
Az eseményt Dr. Kulcsár László a NAK megyei elnöke nyitotta meg, majd a napirendi pontoknak megfelelően elnöki beszámolót tartott az előző évi kamarai tevékenységről, valamint a megyei igazgatóság legfontosabb feladatairól, illetve kiemelte a NAK szolgáltató jellegét, melyre az idei évben még nagyobb hangsúlyt fektet a köztestület.

A megyei önkormányzat részéről Tolnai Péter alelnök köszöntőjében kiemelte a megyei önkormányzat és a NAK megyei szervezete között kialakult remek kapcsolatot, illetve fontosnak tartotta hangsúlyozni a megye hangsúlyos szerepét az ország agráriumában. Ifjabb Hubai Imre, a NAK országos alelnöke előadásában kiemelte az öntözés szerepét a mezőgazdaságban, valamint azt, hogy a NAK teljes mellszélességgel kiáll az öntözés fontossága mellett, és jelentős szerepe van abban, hogy valami megmozdult az öntözésfejlesztés területén országos viszonylatban. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság részéről Kolossváry Gábor, a Belvízvédelmi és Öntözési Főosztály főosztályvezetője beszélt a legfontosabb jogszabályi változásokról. A megyei kormányhivatal agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztályának vezetője, dr. Rákóczi Attila az egységes kérelmek megyei szintű aktualitásairól mondott néhány gondolatot, valamint kiemelte azt a példaértékű együttműködést, mely a kormányhivatal és a kamara között kialakult

Az előadások előtt a NAK Békés megyei szervezete, a Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége együttműködési megállapodást írt alá a jövőben megvalósuló közös gondolkodás és együttműködés jegyében. Az okiratot a vezetők, Dr. Kulcsár László (NAK), Mucsi Balázs (BSZC) és Prohászka Béla (MNHSZ) látták el aláírásukkal. Az együttműködés célja, hogy a BSZC Zwack József tagintézmény – felszolgáló, szakács, cukrász, vendéglátó-ipari eladó – hallgatói közül  kiválasztott tanulók különböző cégeknél kihelyezett gyárlátogatások keretében megismerkedhetnek Békés megye értékeivel. Mind az iskolai tematikában, mind a gyakorlati helyükön, valamint később a szakmájukban hasznosítani tudják azokat az ismereteket, amiket az üzemlátogatások során megtapasztalhatnak.


Forrás: (NAK)