Hírek Kultura

Nagyszénásról a Madách Színház színpadáig

Szeretnénk tovább folytatni azon szándékunkat, hogy példákat mutatunk be a Nagyszénásiaknak, olyan embereket, akik közöttünk élnek és életükkel, munkásságukkal a közösséget szolgálják. Most mégis rendhagyóak leszünk kicsit, mert olyan emberre esett a választásunk ebben a hónapban, aki Nagyszénásról származik, de egy sokkal szélesebb közösséget, közönséget szolgál ki tehetségével. A sikerei, karrierje elején jár, de az ő története jó minta lehet a településünk bizonytalan, fiataljai számára. Példája annak, hogy kis falunkban is születik tehetség, Nagyszénásról is lehet sikeres valaki, ez nem hely függő, tehetség és szorgalom kérdése csupán.

Tóth Angelika olyan fiatal hölgy, aki mert álmodni, és mindent megtett azért, hogy álmai útjára tudjon lépni. Az általános iskolai színjátszó körben érzett rá a színészet ízére, és középiskoláját ennek jegyében választotta, ahol Dél-Békés legsikeresebb amatőr színházához a DUMA’Színházhoz szegődött. Duma Zsolt jó mesternek bizonyult, mellette megismerhette a zenés színház alapjait és tovább csiszolhatta tehetségét. Ezek az évek adtak lendületet számára a zenés darabok irányába.

Egy DUMA-bemutató után Miklós Tibor, a Rock Színház egykori alapítójának érdeklődését is felkeltette, így meghívta a Fame című musicalkoncertbe. Elérkezett 2013 májusa, amikorra kiderült, a nagyszénási lány szerepet kapott Szirtes Tamás Mamma Mia!-feldolgozásában. Nem vallott kudarcot, tehetségével meggyőzte a Madách Szinház vezetését, mára pedig több szerepben is játszik. Jelenlegi szerepei a Madách Színházban: Galambos-Orosz-Szente-Szirtes: Poligamy – Ensemble, Andersson-Ulvaeus-Johnson: Mamma Mia! – Lisa, Fekete-Szemenyei-Győrei-Schlachtovszky: Vuk – Csele, Somogyi-Eisemann-Zágon: Fekete Péter – Márta, Boublil-Schönberg: Les Misérables – A nyomorultak – Cosette. Budapest mellett fellép Győrben is, így még tágabbra nyílt előtte a világ, még több emberhez jut el csodálatos hangja.

Álmai őt egy kis Békés megyei faluból a nagyvárosok színpadjaira vezették, szorgalma és fiatal kora miatt, rengeteg dolog vár még rá a színház világában. Ez még csak a kezdet! Mi pedig Nagyszénásiak büszkék vagyunk rá, büszkék arra a kislányra, aki közöttünk kezdte nyitogatni tehetsége szárnyait, aki öregbíti kis falunk jó hírét a világban. További sok sikert Angelika, büszkék vagyunk rád mindannyian!

Írásunk a Szeged Ma hírportál cikke felhasználásával készült, fotót pedig: Gémes Sándor készítette.