Hírek

Nagyszénáson járt az államtitkár

2016.07.25-én Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár Orosházára látogatott, hogy személyesen győződjön meg a  a szünidei gyermekétkeztetésről. A kormány szociális segítségnyújtása keretében a hátrányos helyzetű és a gyermekvédelmi támogatásban részesülő halmozottan hátrányos gyermekek a tanév őszi, téli, tavaszi és nyári szüneteiben ingyen ebédelhetnek az iskolai menzákon, erre a helyi önkormányzatok az államtól kapnak támogatást. A nyári szünidei étkeztetés épp a felénél tart, ennek apropóján tartottak sajtótájékoztatót július 25-én, Orosházán, az Eötvös József Katolikus Iskola menzájára látogatott Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára. Ismertette az idei adatokat, valamint a jövőbeli terveket.

Az orosházi látogatását követően államtitkár úr ellátogatott a nagyszénási Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum intézményeibe is. Az országosan jó hírű intézményt az orosházi programjai után szerette volna személyesen is megtekinteni. Gyarmati Józsefné a telephely vezetője kísérte végig Czibere Károlyt az otthonban, és mutatta be azt a példaértékű munkát, amit évtizedek óta végeznek a Szociális Centrumban. Államtitkár úr elismerően szólt az intézményben látottakról, a csodás környezetről, nem véletlen van jó híre ennek a szociális otthonnak.

Nem gyakori vendég a településünkön a magas rangú kormányzati szereplő, ezért külön örömünkre szolgál, hogy orosházi látogatása után időt szánt az államtitkár úr arra, hogy Nagyszénásra is ellátogasson, megismerje a településen működő Szociális Intézményt.

Szerző: Szeretlek Nagyszénás