Hírek

Egymilliárd forintos fejlesztés Nagyszénáson

Csaknem egymilliárd forintból bővítette termelési kapacitását a fúrószárgyártással foglalkozó nagyszénási Toolex Kft. – közölte a vállalat üzemvezetője szerdán az MTI-vel.

Tóth Péter elmondta: a beruházáshoz 499,5 millió forintot európai uniós pályázaton nyertek el, a maradék összeget saját forrásból biztosították.
A cég a fejlesztés révén háromezer négyzetméterrel bővítette gyártócsarnokát, és tömör keményfém fúró gyártáshoz szükséges eszközöket szerzett be.    Az újonnan beszerzett CNC gépeknek köszönhetően a rendelkezésre álló kapacitás 30-120 százalékkal nőtt, a teljes keményfém fúró termékcsalád havi 3500-4000 darabos előállítása átlagosan 9000-10 000 darabra emelkedett – közölte az üzemvezető.  A vállalat a fejlesztés eredményeként főként a nemzetközi beszállítói hálózatokban lévő meghatározó szerepének erősítését, a versenyképessége növelését reméli.    A Toolex Fémfeldolgozó Kft. 1993 októberében 15 munkavállalóval kezdte meg munkáját, jelenleg 175-en dolgoznak a cégnél, amivel a Békés megyei Nagyszénás legnagyobb munkáltatójának számítanak. A beruházás révén a vállalat létszámbővítést nem, csak a foglalkoztatotti szám megtartását vállalta – mondta Tóth Péter. A vállalat termékeinek 80 százalékát exportálja a fő felvevőpiac Németországba. Emellett tervezik a román, bolgár és orosz piacokra való betörést is. – olvashatjuk a BEOL  szerdai hírei között. Tovább a teljes cikkre itt.

Forrás: BEOL

 

 

Hozzászólás

Hozzászólás