Hírek Nagy Mihály Vélemények

Kényelmetlen igazság

Néha elgondolkodom azon, hogy mi értelme annak a küzdelemnek, munkának, amelyet Nagyszénásért, a helyi emberekért folytatok. Nyugdíjasként nem el volnék itthon felesleges idegeskedés nélkül, a település meg megy arra amerre viszik. Mi hasznom van nekem ezen az egészen, semmi, de sosem azért vállaltam közszereplést mert pénz járt vele. Ráadásul, megpróbálják azt elterjeszteni rólam, hogy én vagyok a falu ellensége, a fürdő ellensége és ki tudja még mit lehet rólam mondani a hátam mögött. Hiányzik ez nekem?!

Mégis miért teszem a dolgom? Megmondom! Mert beválasztanak az emberek a testületbe már évtizedek óta, bíznak bennem és azt várják el, hogy képviseljem őket. Képviseljem az érdekeiket, képviseljem a véleményüket és az igazságot. Nem az én igazságomat, a közösség igazát. Mivel régi motoros vagyok már megtanultam mindenkinek nem lehet megfelelni, mindenki szeretni se fog, az se meglepő számomra, hogy hülyeségeket terjesztenek rólam. Ha becsületesen végzem a munkám, előbb-utóbb minden rágalom azokra hullik vissza, akik terjesztik rólam, én ebben biztos vagyok. Az emberek nem hülyék, szép lassan átfognak látni a szitán.

Egy önkormányzatnak törvényesen és morálisan példamutatóan kell működni, ha nem így működik akkor baj van. De mondok egy példát: Gondoljunk már bele, a nagyszénási önkormányzat illegális szeméttelepet hozott létre a régi focipályán, a kondorosi út mellett évek óta ott az aszfalt lerakva, most kiengedjük a termálvizet egy élővíz csatornába illegálisan, de a lakosságtól talajterhelési díjat kérünk, ha nincs a szennyvíz bekötve. Nem visszás ez egy kicsit???

Nem vagyok sem a falu, sem a fürdő ellensége, hasznom sincs belőle, aki ezt próbálja elhitetni rólam az hazudik, gátlástalanul és lelkiismeret-furdalás nélkül próbál lejáratni, ma engem, holnap mást. Egyszerűen annyi a bűnöm, hogy nem hiszek el mindent, amit meg próbálnak velem elhitetni, főleg akkor ha látványosan kilóg a lóláb a történetből. Úgy gondolom nem kell magyarázkodnom senkinek, de ha valaki veszi a fáradságot és elolvassa a testületi ülésekről a jegyzőkönyveket, akkor látja hányszor próbáltam helyben megoldásokat keresni, hányszor szavaztak le. Nem maradt más számomra, mint máshoz fordulni ha meg akarom tudni az igazságot. Feljelentem a falut, mondják a rágalmazóim! Az sem érdekli őket, hogy nem lehet egy falut feljelenteni, de milyen jól hangzik, nem? Miért mondják? Mert egyes embereket zavarja az igazságkeresés, zavarja az őket ha más is közelebb kerül a valósághoz, esetleg belebotlom más dolgokba is. Azt várom el az önkormányzattól, hogy élen járjon a példamutatásban, és a törvényesség betartásában. Ha ilyen példát mutat, nincs alapja másoktól bírságokat beszedni, másoktól megkövetelni a rendeletek betartását!

De miért is fogtam hozzá ennek a bejegyzésnek a megírásához? Van-e értelme megkeresni a hatóságokat, tájékoztatást, felvilágosítást, esetleg intézkedést kérni, vagy sem? Ez a kérdés jogos mindenkitől. Sajnos rossz hírem van! Nagyon sokszor engem igazoltak a válasz levelek, nekem adtak igazat a feltett kérdésekben. De nem fogom most közzé tenni a kapott válaszokat, akit érdekel jöjjön el hozzám és szívesen megmutatom neki, mert aki eljön azt érdekli az igazság. Akiket meg nem érdekel az igazság, azoknak bármit kitehetnék ide, úgy sem hinné el, csak arra használná fel, hogy tovább folytassa a mocskolódást. Két képet már megosztottam a Facebookon, itt még eggyel kiegészítem de nem kívánok ennél többet tenni, szerintem ezek a képek jól mutatják, hogy hol az igazság, és miért keresem máshol, mint a testületi ülés. Magyarázkodni nem nekem kell!

Nagy Mihály

Hozzászólás

Hozzászólás