Civilek Egyéb Hírek

NEKÜNK CSAK SZEMÉT, DE NE DOBJUK KI!!!

Községünkben szinte minden boltban található egy papírdoboz, amibe a műanyag kupakokat gyűjtjük. Mindenféle, tiszta, műanyag kupak kerülhet bele. Már eddig is rengeteg zsákkal összegyűlt és mind eljutott egy-egy beteg kisgyerek, család megsegítésére. Orosházi gyerekhez több ízben, legutóbb pedig egy szarvasi családhoz kerültek, ahol az édesapa és a kisgyerek is betegek.

Mostanában legtöbbször egy budapesti kislányt segítünk a kupakokkal, aki többször elszenvedte a bölcsőhalál állapotát, de mindannyiszor vissza tudták hozni az életbe. Sajnos olyan agyi károsodás érte, ami miatt beszéde, mozgása fejlesztésre szorul. Létszükséglete a napi speciális torna, aminek költségét az édesanya a kupakok bevételéből próbálja fedezni.

Ez csak Szintike története, de sajnos sok-sok rászoruló van körülöttünk.

A kupakok további újtáról annyit tudok, hogy átvevőhelyeken, csekély kg-onkénti áron veszik meg őket, és ez a pénz lesz a gyerekek segítségére.

Igyekszem tájékoztatni időnként a segítőkész embereket a kupakok útjáról, de ami biztos, hogy mindig eljut oda, ahol szükség van rá. Sok kupak gyűlik hónapról-hónapra össze a dobozokban, és tudom, hogy ehhez nagyon sok ember odafigyelése és jószándéka szükséges. Úgyhogy ezúton szeretném megköszönni nekik eddigi és további segítségüket, valamint azoknak is a fáradozást, akik a szállításban is segítenek. Köszönöm!

 

Továbbra is arra kérek mindenkit, hogy ne dobja ki a műanyag kupakokat! A kupakgyűjtés folyamatos!

 

A nagyszénási kupakgyűjtő dobozok helye, ami folyamatosan bővül:

  • Coop ABC
  • CBA Kurticsi Csemege
  • CBA Petőfi u.
  • Néró ABC Honvéd u.
  • Táncsics u. óvoda

 

 

Burján Erzsébet