Egyéb Hírek

Időjárás a Dávid naptár szerint

Dávid Mihály négy évtizede készíti meteorológiai előrejelzését napra lebontva és előrejelzéseit sokan pontosabbnak tartja, mint a  hivatalos erőjelzés. A nyíregyházi mérnök egyébként honlapján azt írja: előrejelzése nem helyettesíti a napi előrejelzéseket, de sok esetben napra pontos.

Mint írta: a tudomány által már korábban felismert időjárást alakító tényezők mellett a Naprendszer tagjainak tömegvonzását is figyelembe veszi. Dávid Mihály 2016-ra is elkészítette a prognózisát még év elején. Prognózisa tehát ugyan olyan alapos módszer alapján készül, mint a hivatalos meteorológiai előrejelzések, csak itt más elveket vesz figyelembe. De lássuk mire számíthatunk az ő előrejelzése szerint 2016-ra!

Eszerint az idei év hidegebb lesz az átlagosnál, leghidegebb hónapoknak a márciust, az áprilist, az októbert és a novembert jelölte meg – olvasható a Lótusz Blogon. Nagymértékű lehűlést jelzett április 24-re, ami meg is valósult: a múlt vasárnap cudar idő volt. A folytatásban az előrejelzés szerint május 10-e és 22-e, június 20-a, július 5-e, 20-a, 25-e, augusztus 24-e, szeptember 13-a, október 8-a, november 23-a, valamint december 15-e és 24-e lesz ilyen, ekkor várható komoly lehűlés. Az előrejelzés szerint fagyhat is az előttünk álló időszakban: április 30-án, szeptember 13-án és október 7-e körül. A legmelegebb napokként – az év első felét nem tekintve most – június, július és augusztus közepét, illetve a szeptember 8-a körüli napokat nevezte meg a prognózis.

Ha a Dávid-naptár szerint szeretnéd megszervezni a nyaralásod, akkor a július és augusztus közepi időszak lesz a te időd. Lesznek hőhullámok is, de Dávid Mihály szerint nem lesznek akkorák, mint amekkorákban 2015-ben aszalódtunk. Az előrejelzés egyébként sok csapadékot nem jósol. Írja a Lájk.hu.

Forrás: Lájk.hu

Hozzászólás

Hozzászólás