Civilek S.O.S. Egyesület

Rekordot döntött Nagyszénás

szept 28, 14

Sikerült a rekordállítás. Több mint 550-en kavarták meg tegnap Nagyszénáson az óriásbográcsban főzött gulyást. Ezzel a település neve végleg bekerült a Magyar Rekordok könyvébe, ezáltal a történelmi dátumok közé írva 2014. szeptember 27-ét.

A Generációs Összetartozás Napját tartották tegnap,szeptember 27-én Nagyszénáson. Több civil szervezet összefogásának eredményeképpen egy egész napos rendkívül színvonalas rendezvénnyel ünnepelték a szervezetek közötti együttműködés megerősítését.

A programot egy rekordkísérlet köré szervezték, melynek öteltgazdája Brlázs Róbert volt. A cél az volt, hogy az óriásbográcsban főzött gulyást minél többen megkavarják, jelképezve ezzel az összetartozást.Nagyszénás 3

A település apraja-nagyja, önkormányzati képviselők, a civil szervezetek, de még a szomszédos települések polgármesterei, a térség országgyűlési képviselője és Növényi Norbert olimpikon is összefogtak, hogy sikerüljön felállítani ezt az egyedülálló rekordot.

A rekordállítás pedig sikerült. A fakanalat, melyet az olimpiai bajnok szakács, Ambrus György által főzött gulyás megkeverésére használtak, több mint 550-en fogták a kezükbe.

Az óriásbogrács alá délután 1 órakor gyújtottak és 5 óráig volt lehetőség részt venni a rekordállításban. A rekorderek pedig szépen gyűltek. A cél az 500 fő elérése volt, amit a jelenlévők túl is szárnyaltak.

Nagyszénás 1

A gulyásból a rekordállítás után mindenkinek jutott egy-egy tányérral.

Az esti kihirdetésen Ambrus György arról beszélt, hogy bárhol járt eddig, ha a magyarokat emlegették, két szó hangzott el, az egyik a „Puskás”, a másik pedig a „gulyás”. Ezzel a rekorddal a nagyszénásiak mind a gasztronómia, mind a magyar történelem nagykönyvébe beírták magukat, hiszen hasonló rekord eddig sehol a világon nem létezett.Nagyszénás 2

Nagyszénás és ezzel együtt a részt vevők neve tehát mostantól, végérvényesen ott szerepel a Magyar Rekordok Könyvében.

 

Forrás: Likefestoon.com